Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí pupek po burgunsku

19. června 2018 v 15:53 | Jana H. |  Hovězí maso




650 g hovězího pupku
2 cibule
1 stroužek česneku
50 g slaniny
sůl
pepř
bobkový list
½ lžičky sušeného tymiánu nebo snítka čerstvého
½ lžičky rozmarýnu nebo snítka čerstvého
asi 400 ml červeného vína
olej
2 mrkve
1 větší petržel
kousek celeru
rajský protlak
vývar podle potřeby

Na dokončení:
250 g žampionů
sklenička nakládaných cibulek
máslo

Na olej dáme na větší kostičky nakrájený pupek a necháme zprudka zatáhnout. Přendáme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a slaninu na chvilku orestovat. Pak vložíme maso,nakrájený česnek, rajský protlak a za stálého míchání ještě chvilku zarestujeme. Pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kousky nakrájený celer, tymián, rozmarýn a bobkový list. Osolíme, opepříme , zalijeme vínem ,částečně vývarem , přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přikryté asi 1,5 - 2 hodinky dokud není maso měkké. Vývarem podléváme podle potřeby postupně.
Na závěr si dáme na pánvičku kousek másla a na rozpuštěné máslo dáme na větší kousky nakrájené žampiony a opečeme dozlatova. Malé žampiony necháme celé. Z cibulek slijeme nálev a přidáme k žampionům opéct.
Opečené žampiony a cibulku přidáme na talíři k masu.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Porce: 3 - 4

Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama