Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Domácí sulc

3. prosince 2017 v 10:02 | Jana H. |  Vepřové maso




1 vepřové koleno
350 g libového bůčku bez kosti
3 vepřové nožičky
1 větší mrkev
kousek celeru
cibule
sůl
bobkový list
nové koření
pepř

Na dokončení:
3 sladkokyselé okurky
ocet

Koleno, nožičky i bůček omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, pepř, cibuli , mrkev, celer a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso měkké a neodpadává od kosti. Pak vyjmeme, přendáme na talíř , opatrně oddělíme od kosti a necháme čisté maso vychladnout. Když je maso chladné, nakrájíme na menší kousky a přendáme do větší mísy.Přidáme nakrájenou mrkev, celer, okurky a promícháme. Do vývaru nalijeme podle chuti ocet a chvilku povaříme. Ocet přidáváme postupně podle chuti. Někdo má rád ostřejší někdo jemnější chuť. Maso zalijeme přes cedník vývarem a promícháme.Pomocí sběračky nalijeme do libovolné formy a necháme vychladnout. Vychladlý sulc dáme do ledničky ztuhnout.

Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama