Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Domácí gnocchi

22. října 2017 v 15:35 | Jana H. |  Těstoviny




750 g uvařených brambor
3 vrchovaté lžíce parmezánu
1 vejce
sůl
3 lžíce polohrubé mouky
asi 6 - 8 lžic hladké mouky

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno. Přidáme najemno nastrouhaný parmezán, sůl, vejce a obě mouky. Mouku přidáváme postupně, záleží na druhu brambor. Do těsta by mělo přijít více hladké mouky než polohrubé. Vypracujeme hladké těsto. Oddělíme vždy kousek a vyválíme váleček jako na špalíčky. Nožem odkrojíme špalíček, vytvarujeme nok a vidličkou uděláme zářezy. Dáme do vařící vody, ale oheň stáhneme a necháme jen pomalu překulovat. Gnocchi za chviličku vyplavou. Opatrně pomocí cedníku vyndáme do misky.

Poznámka: množství mouky je jen orientační, záleží na druhu brambor.

No na pohled nic moc, ale jinak výborné.

Zdroj: internet
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama