Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zeleninový krém s vejci

15. září 2017 v 16:27 | Jana H. |  Polévky



2 velké mrkve
2 větší petržele
kousek celeru
2 řapíky řapíkatého celeru
2 větší hrsti zelených fazolek
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
špetka muškátového květu
3 vejce
1 lžíce zelené petrželky
plátek másla

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme bobkový list , nové koření, na kousky nakrájenou cibuli, česnek,zalijeme vodou a vaříme doměkka. Po uvaření vyjmeme bobkový list, nové koření a zeleninu rozmixujeme , vlijeme vajíčka a povaříme. Na konec osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, vložíme plátek másla a necháme rozpustit. Na konec posypeme zelenou petrželkou.

Poznámka: z tohoto množství zeleniny jsem měla 2,5 l husté polévky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama