Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Provensálské vepřové plátky

3. září 2017 v 14:54 | Jana H. |  Vepřové maso




2 větší vepřové plátky ( krkovička, plecko)
1 větší cibule
2 menší mrkve
kousek celeru
1 plátek citronu
250 ml červeného vína
sůl
pepř
½ lžičky mletého nového koření
2 bobkové listy
2 lžičky provensálského koření
olej
150 ml šlehačky

Plátky masa omyjeme, osušíme a přes folii naklepeme. Klademe na rozpálený olej a chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené mrkve, celer, citron, mleté nové koření, pepř, sůl, provensálské koření, bobkové listy, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a pomalu dusíme. Nadále podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, přendáme ho na talíř. Omáčku zalijeme šlehačkou a chvilku povaříme až omáčka zhoustne.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka: pokud máme omáčku řidší, můžeme zahustit lžičkou hladké mouky.


Porce:2
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama