Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečené vepřové v mrkvi

16. června 2017 v 15:28 | Jana H. |  Vepřové maso



500 g vepřového plecka
1 česneková klobása ( 250 g)
2 střední cibule
3 střední mrkve
sůl
pepř
1 lžička rozmarýnu nebo 2 větvičky čerstvého
1 lžička plnotučné hořčice
olej
1 plátek másla

Omyté a osušené maso prošpikujeme klobásou. Do kastrůlku dáme olej s máslem a necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme a dáme na tuk zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme, přidáme rozmarýn, hořčici, promícháme, podlijeme trošku vodou , přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení kontrolujeme, aby se voda nevyvařila. Po upečení maso vyjmeme a zabalíme do alobalu odpočinout. Mezitím mrkev nahrubo rozmixujeme, aby nám zůstaly malé kousky mrkve.
Odpočinuté maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.


Poznámka: mrkvový sos si dochutíme podle svých chutí.

Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jarmi Jarmi | Web | 17. června 2017 v 14:07 | Reagovat

Tohle dělám trošku jinak, díky za tuto variantu!

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama