Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečené přední hovězí na černém pivu

1. června 2017 v 17:42 | Jana H. |  Hovězí maso



500 g předního hovězího masa
sůl
pepř
1 menší mrkev
1 menší petržel
½ lžičky mletého nového koření
bobkový list
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
200 ml černého piva

Dále budeme potřebovat
1 větší cibule
1 menší mrkev
3 plátky anglické slaniny
sůl
pepř
oříšek másla

Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran osolíme a opepříme a dáme na rozpálený olej zatáhnout. Maso vyjmeme a přendáme na talíř. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, bobkový list, nové koření a orestujeme dozlatova. Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem přidáme k zelenině. Vložíme opečené maso, podlijeme pivem a dáme přikryté do trouby péct . Podle potřeby podléváme vodou.
Když máme maso měkké, přendáme na talíř a zeleninu rozmixujeme.
Na malé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, další mrkev a cibuli. Zlehka osolíme, opepříme a chvilku restujeme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami politou výpekem a posypanou orestovanou zeleninou.

Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 2. června 2017 v 11:26 | Reagovat

Tohle děláme, parádní mňamka....

2 Jana H. Jana H. | 2. června 2017 v 13:40 | Reagovat

A s tou zeleninou je to výborné. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama