Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Červen 2017

Pečené vepřové v mrkvi

16. června 2017 v 15:28 | Jana H. |  Vepřové maso



500 g vepřového plecka
1 česneková klobása ( 250 g)
2 střední cibule
3 střední mrkve
sůl
pepř
1 lžička rozmarýnu nebo 2 větvičky čerstvého
1 lžička plnotučné hořčice
olej
1 plátek másla

Omyté a osušené maso prošpikujeme klobásou. Do kastrůlku dáme olej s máslem a necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme a dáme na tuk zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme, přidáme rozmarýn, hořčici, promícháme, podlijeme trošku vodou , přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení kontrolujeme, aby se voda nevyvařila. Po upečení maso vyjmeme a zabalíme do alobalu odpočinout. Mezitím mrkev nahrubo rozmixujeme, aby nám zůstaly malé kousky mrkve.
Odpočinuté maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.


Poznámka: mrkvový sos si dochutíme podle svých chutí.

Porce: 3

Pikantní drůbeží játra

16. června 2017 v 15:23 | Jana H. |  Vnitřnosti




500 g drůbežích jater
100 g šunky
2 - 3 střední sladkokyselé okurky
1 cibule
pepř
sůl
olej
lžíce plnotučné hořčice
kousek chilli papričky

Na olej dáme na osminky nakrájenou cibuli a játra. Necháme chvilku restovat ve vlastní šťávě, pak přidáme pepř, na nudličky nakrájenou šunku a okurky. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na závěr osolíme, přidáme kousek chilli papričky, podle chuti hořčici a promícháme .

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce: 2

Pečené přední hovězí na černém pivu

1. června 2017 v 17:42 | Jana H. |  Hovězí maso



500 g předního hovězího masa
sůl
pepř
1 menší mrkev
1 menší petržel
½ lžičky mletého nového koření
bobkový list
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
200 ml černého piva

Dále budeme potřebovat
1 větší cibule
1 menší mrkev
3 plátky anglické slaniny
sůl
pepř
oříšek másla

Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran osolíme a opepříme a dáme na rozpálený olej zatáhnout. Maso vyjmeme a přendáme na talíř. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, bobkový list, nové koření a orestujeme dozlatova. Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem přidáme k zelenině. Vložíme opečené maso, podlijeme pivem a dáme přikryté do trouby péct . Podle potřeby podléváme vodou.
Když máme maso měkké, přendáme na talíř a zeleninu rozmixujeme.
Na malé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, další mrkev a cibuli. Zlehka osolíme, opepříme a chvilku restujeme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami politou výpekem a posypanou orestovanou zeleninou.

Porce: 3

Kuře na pivu 2

1. června 2017 v 17:36 | Jana H. |  Kuřecí maso




2 kuřecí stehna
kmín

Marináda:
200 ml světlého piva
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 lžička rozmarýnu
sůl
pepř

Nejdříve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme pivo, olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl , pepř a promícháme. Stehna omyjeme, osušíme a vložíme do marinády. Přikryjeme alobalem a dáme do ledničky asi na 2 hodinky marinovat. Marinovaná stehna přendáme i s marinádou do kastrůlku, posypeme kmínem a dáme do trouby péct. Pečeme dozlatova.

Podáváme s různě upravenými bramborami.


Porce:2