Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečená krkovička s brusinkovou omáčkou

6. května 2017 v 15:03 | Jana H. |  Vepřové maso




500 g krkovičky
1 ostravská klobása
2 lžíce brusinkové zavařeniny
olej
plátek másla
sůl
pepř
½ lžičky mletého nového koření
šťáva z půlky citronu
1 cibule
1 menší mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
150 ml smetany na šlehání


Omytou krkovičku protkneme klobásou. Do kastrůlku dáme olej, máslo a necháme rozehřát. Na rozehřátý tuk dáme krkovičku a ze všech stran orestujeme, aby se zatáhla. Orestované maso přendáme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme citronovou šťávu, nové koření, maso vrátíme zpátky k zelenině, podlijeme trošku vodou a dáme do trouby péct. Upečené maso přendáme na talíř. Zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a ještě jednou na hrubo rozmixujeme. Vlijeme smetanu a chvilku povaříme.

Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem.


Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jan Jan | Web | 7. května 2017 v 17:40 | Reagovat

To je pecka, jednoduchý a super!

2 Jana H. Jana H. | 7. května 2017 v 17:44 | Reagovat

Díky moc. A dobrý. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama