Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečená krkovička s brusinkovou omáčkou

6. května 2017 v 15:03 | Jana H. |  Vepřové maso




500 g krkovičky
1 ostravská klobása
2 lžíce brusinkové zavařeniny
olej
plátek másla
sůl
pepř
½ lžičky mletého nového koření
šťáva z půlky citronu
1 cibule
1 menší mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
150 ml smetany na šlehání


Omytou krkovičku protkneme klobásou. Do kastrůlku dáme olej, máslo a necháme rozehřát. Na rozehřátý tuk dáme krkovičku a ze všech stran orestujeme, aby se zatáhla. Orestované maso přendáme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme citronovou šťávu, nové koření, maso vrátíme zpátky k zelenině, podlijeme trošku vodou a dáme do trouby péct. Upečené maso přendáme na talíř. Zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a ještě jednou na hrubo rozmixujeme. Vlijeme smetanu a chvilku povaříme.

Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem.


Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jan Jan | Web | 7. května 2017 v 17:40 | Reagovat

To je pecka, jednoduchý a super!

2 Jana H. Jana H. | 7. května 2017 v 17:44 | Reagovat

Díky moc. A dobrý. :-D

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama