Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřová krkovice pečená ve šlehačce

16. ledna 2017 v 8:50 | Jana H. |  Vepřové maso



4 větší plátky krkovičky
sůl
pepř
olej
200 ml šlehačky
čerstvý tymián
1 větší cibule
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce balsamikového octa

Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutila. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Přendáme na talířek a na výpek dáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Do šlehačky zamícháme dijonskou hořičici a balsamikový ocet . Do orestované cibule vložíme zpátky krkovičku, posypeme nakrájeným tymiánem, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby péct. Pečeme do změknutí masa.
Pokud je potřeba, během pečení, podlijeme vodou.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce: 4

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikola Nikola | Web | 17. ledna 2017 v 18:32 | Reagovat

To nemá chybu, parádní papáníčko..... :-)

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama