Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřová krkovice pečená ve šlehačce

16. ledna 2017 v 8:50 | Jana H. |  Vepřové maso



4 větší plátky krkovičky
sůl
pepř
olej
200 ml šlehačky
čerstvý tymián
1 větší cibule
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce balsamikového octa

Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutila. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Přendáme na talířek a na výpek dáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Do šlehačky zamícháme dijonskou hořičici a balsamikový ocet . Do orestované cibule vložíme zpátky krkovičku, posypeme nakrájeným tymiánem, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby péct. Pečeme do změknutí masa.
Pokud je potřeba, během pečení, podlijeme vodou.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce: 4

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikola Nikola | Web | 17. ledna 2017 v 18:32 | Reagovat

To nemá chybu, parádní papáníčko..... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama