Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Paprikáš

6. ledna 2017 v 6:38 | Jana H. |  Vepřové maso



500 g vepřového plecka
4 větší cibule
mletá paprika
sůl
pepř
zakysaná smetana
olej

Na olej dáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout a přendáme na talíř. Do oleje vložíme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přisypeme papriku a za stálého míchání chvilku restujeme. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Pak vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme trošku vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr zamícháme zakysanou smetanu, odstavíme a podáváme.

Porce: 3


Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Veronika Veronika | Web | 7. ledna 2017 v 11:38 | Reagovat

Dělám a nemá chybu, moc dobrá mňamka....

2 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 13. ledna 2017 v 0:41 | Reagovat

Z paprikou mám zkušenost, že je lepší ji nerestovat přímo na ohni, ale nasypat do hrnce či pánve, kterou jsme odstavili z ohně (hned po odstavení) a tak půl minutky promíchávat. Doporučeno Maďarem, který si bez papriky neumí vaření představit. :-D

3 Jana H. Jana H. | 13. ledna 2017 v 10:43 | Reagovat

Když vaří chlap - dobrá zkušenost, zkusím to taky tak. Je pravda, že když ji restuji, tak se od sporáku nehnu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama