Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Leden 2017

Slané smaženky

30. ledna 2017 v 14:34 | Jana H. |  Ostatní



8 plátků toastového chleba
4 plátky šunky
4 plátky goudy nebo čedaru
majolka
2 vejce
mléko na ředění vajec
strouhanka na obalení
olej na smažení

Plátky namažeme majolkou, poklademe plátkem šunky a sýrem. Přiklopíme druhým plátkem, pořádně přitiskneme, smočíme v rozšlehaných vejcí s mlékem a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Porce:4

Dušená růžičková kapusta s klobásou

30. ledna 2017 v 14:29 | Jana H. |  Levné pokrmy




250 g růžičkové kapusty
200 g pikantní klobásy
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
plátek másla
sůl
pepř

Nejdříve si očistíme kapustu a dáme na 3 minut povařit. Povařené slijeme,prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Mezi tím si dáme na olej na osminky nakrájenou cibuli, čenek a necháme chvilku restovat. Do orestované cibule a česneku přidáme kapustičky, na kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme trošku vodou a chvilku podusíme. Na závěr zamícháme plátek studeného másla a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bramborami.

Porce: 2

Vepřová krkovice pečená ve šlehačce

16. ledna 2017 v 8:50 | Jana H. |  Vepřové maso



4 větší plátky krkovičky
sůl
pepř
olej
200 ml šlehačky
čerstvý tymián
1 větší cibule
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce balsamikového octa

Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutila. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Přendáme na talířek a na výpek dáme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Do šlehačky zamícháme dijonskou hořičici a balsamikový ocet . Do orestované cibule vložíme zpátky krkovičku, posypeme nakrájeným tymiánem, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby péct. Pečeme do změknutí masa.
Pokud je potřeba, během pečení, podlijeme vodou.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce: 4


Smažená Niva s brusinkami

16. ledna 2017 v 8:44 | Jana H. |  Ostatní




100 g Nivy
2 lžíce brusinkové zavařeniny
olej
1 lžíce bílého nebo červeného vína
hladká mouka, vajíčko, strouhanka na obalení

Porci Nivy rozkrojíme na dva díly a obalíme nejdříve v hladké mouce, pak ve vajíčku a na konec ve strouhance a znova ve vajíčku a strouhance. Je lepší, když se sýr obalí dvakrát, aby při smažení nevytekl. Dáme na olej a smažíme dozlatova. Do kastrůlku dáme brusinky, podlijeme vínem a necháme prohřát. Teplou omáčkou polijme osmažený sýr.

Porce:1

Gnocchi se smetanou a ančovičkami a kuřecím masem

6. ledna 2017 v 6:43 | Jana H. |  Těstoviny



500 g gnocchi ( 1 balení)
2 kuřecí řízky
5 ančoviček
olej
1 cibule
sůl
pepř
250 ml šlehačky
1 jarní cibulka
malý kousek chilli papričky ( nemusí být)

Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ančovičky a chvilku restujeme. Pak vložíme na kousky nakrájené řízky, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Pokud je potřeba, podlijeme trošku vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zalijeme šlehačkou, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájenou chilli papričku a krátce povaříme.

Mezi tím si dáme vařit gnocchi. Uvařené scedíme a přidáme do omáčky k masu. Pořádně promícháme a podáváme.

Porce: 2

Paprikáš

6. ledna 2017 v 6:38 | Jana H. |  Vepřové maso



500 g vepřového plecka
4 větší cibule
mletá paprika
sůl
pepř
zakysaná smetana
olej

Na olej dáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout a přendáme na talíř. Do oleje vložíme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přisypeme papriku a za stálého míchání chvilku restujeme. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Pak vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme trošku vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr zamícháme zakysanou smetanu, odstavíme a podáváme.

Porce: 3


Zdroj: internet