Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Protýkaná vepřová kýta na celeru

21. listopadu 2016 v 10:34 | Jana H. |  Vepřové maso




600 g vepřové kýty
150 g anglické slanina
½ středního celeru nebo jeden menší
2 větší cibule
sůl
pepř
olej

Do omyté a osušené kýty uděláme ostrým nožem otvory, do kterých zasuneme špalíčky anglické slaniny. Dáme na rozpálený olej zatáhnout ze všech stran. Pak osolíme a opepříme, přidáme na osminky nakrájené cibule, na kostičky nakrájený celer, popřípadě zbylou slaninu, podlijeme trošku vodou. Ne moc, protože cibule pustí šťávu, a dáme do trouby péct. Pečeme pozvolna dozlatova. Pokud je potřeba podlijeme vodou, ale myslím si, že to nebude potřeba. Během pečení poléváme maso výpekem.
Podáváme s knedlíky a se zelím.


Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama