Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečená vepřová kýta na houbách s rozmarýnem

29. července 2016 v 15:07 | Jana H. |  Vepřové maso




500 g vepřové kýty
sůl
pepř
300 g mražených hub nebo 500 g čerstvých
olej
kmín
3 větvičky rozmarýnu
250 ml smetany
oříšek másla

Kýtu omyjeme a osušíme. Do kastrolku dáme trošku oleje, vložíme maso, houby, nakrájený rozmarýn, okmínujeme, osolíme, opepříme a dáme do trouby péct. Nejprve pečeme přikryté, před dokončením odkryjeme a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme na talíř odpočinout. Do výpeku nalijeme smetanu a přivedeme k varu. Na závěr přidáme oříšek másla , promícháme a odstavíme.

Podáváme s bramborovou kaší.



Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sonia Sonia | 30. července 2016 v 12:10 | Reagovat

Jani, to vypadá moc pěkně. Že bych přijela na oběd? :-)

2 Danča Danča | Web | 30. července 2016 v 15:25 | Reagovat

To je opravdu nádherný, jdeme na houby, tak uvidím, dobrý tip! :-)

3 Jana H. Jana H. | 30. července 2016 v 16:23 | Reagovat

Soni, přijet můžeš, ale není není. :-(
Dančo, snad bude chutnat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama