Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Duben 2016

Kuře na oreganu pečené v mléce

10. dubna 2016 v 15:59 | Jana H. |  Kuřecí maso




2 kuřecí stehýnka
1 střední cibule
sůl
pepř
1 lžička oregana
olej nebo plátek másla
mléko

Stehýnka omyjeme a osušíme. Do kastrůlku dáme trošku oleje a vložíme osolená a opepřená stehýnka. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, oregano a zalijeme mlékem do poloviny masa. Dáme do trouby péct. Po upečení stehýnka přendáme na talíř a výpek rozmixujeme do pěny
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka: kastrůlek by měl být menší, aby maso pokrylo celé dno a s vyšším okrajem, aby mléko během pečení nepřeteklo.

Porce: 2

Hovězí líčka v jogurtové marinádě

10. dubna 2016 v 15:52 | Jana H. |  Hovězí maso




2 hovězí líčka
sůl
pepř
1 lžíce oleje
malý plátek másla


Marináda:
2 lžíce oleje
200 g jogurtu
½ lžičky mletého nového koření
2 stroužky česneku
šťáva z ½ citronu
1 lžíce medu nebo třtinového cukru
4 lístky bazalky

Nejdříve si připravíme marinádu. Do misky si dáme olej, pak přidáváme jogurt, nové koření, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, med a nakrájenou bazalku. Promícháme a vložíme líčka. Přikryjeme folií a dáme, nejlépe přes noc, do ledničky odpočinout. Druhý den dáme na pánev olej, máslo a necháme rozpustit. Líčka osolíme, opepříme a dáme na pánev zatáhnout. Podlijeme trošku vodou nebo vývarem, přidáme zbytek marinády a pomalu dusíme doměkka. Pokud je potřeba během dušení podléváme, aby se maso nepřipálilo.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce:2