Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřové giros srdíčko se zeleninou

18. února 2016 v 15:42 | Jana H. |  Vnitřnosti



2 vepřová srdíčka
1 lžička koření giros
sůl
olej
1 střední cibule

Dále budeme potřebovat:
250 g fazolových lusků
2 mrkve
8 větších stroužků česneku
sůl
pepř
olej
plátek másla

Srdíčka omyjeme a odstraníme blány tak, aby nám zůstalo čisté maso. Vložíme do hrnce s vodu a vaříme skoro doměkka. Pak přendáme na talíř. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou cibuli a k ní přidáme uvařené srdíčko, nakrájené na plátky. Osolíme, přidáme koření giros a dusíme, nejprve ve vlastní šťávě a pak podle potřeby podléváme vývarem. Dusíme dokud není cibule téměř rozdušená.
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na olej dáme rozvonět česnek, přidáme nakrájenou mrkev a fazolky. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Mrkev i fazolky by měly být křupavé. Na závěr zamícháme plátek másla.
Podáváme s bramborovou kaší.
Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 anchovickal anchovickal | Web | 19. února 2016 v 7:53 | Reagovat

Mňam, hned bych si dala :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama