Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pečená vepřová kýta v mléce

7. června 2015 v 6:20 | Jana H. |  Vepřové maso




750 g vepřové kýty
sůl
pepř
1 střední cibule
3 stroužky česneku
1 lžička rozmarýnu
necelý litr mléka
olej
plátek másla

Do kastrůlku nalijeme olej, přidáme máslo a necháme rozpustit. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, vložíme na olej a ze všech stran ji opečeme do zlatova. K opečenému masu přidáme nakrájenou cibuli, stroužky česneku, rozmarýn, zalijeme mlékem tak, aby bylo maso ponořené do ¾. Přikryjeme pokličkou a pečeme doměkka asi 1 hodinku. Po upečení maso vyndáme na talíř a výpek rozmixujeme.
Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka: nádoba na pečení by měla být s vyšším okrajem, aby mléko "nevyběhlo".

Porce: 4

Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama