Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřový bůček na česneku s bobkovým listem

3. května 2015 v 8:49 | Jana H. |  Vepřové maso


500 g vepřového bůčku
8 bobkových listů
8 větších stroužků česneku
6 kuliček nového koření
sůl
kmín
hladká mouka na zahuštění





Omytý bůček osušíme, osolíme , okmínujeme a dáme do kastrolku. Přidáme bobkový list, stroužky česneku, nové koření, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme do trouby péct. Pečeme pomalu, podle potřeby poléváme výpekem nebo pokud je potřeba, podléváme vodou, ale ne moc, je potřeba, aby se vypekl tuk. Před dokončením odkryjeme vrchní díl a maso dopečeme dozlatova. Bůček přendáme na talíř. Do výpeku dáme asi lžíci hladké mouky, zarestujeme, zalijeme vodou a asi 10 minut povaříme. Sos podle potřeby dochutíme.

Porce: 2 - 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama