Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Duben 2015

Těstoviny s pestem a krůtími kostkami

21. dubna 2015 v 7:14 | Jana H. |  Těstoviny



500 g krůtích kostek
sůl
pepř
olej
1,5 lžíce bazalkového pesta
250 g uvařených těstovin


Na olej dáme osolené a opepřené maso,necháme ho chvilku zatáhnout, pak podlijeme trošku vodou a dusíme doměkka. Mezi tím uvaříme těstoviny. Na druhou pánev dáme trošku oleje, přidáme scezené těstoviny a pesto, promícháme a pokud je potřeba , dochutíme. Na talíř dáme uvařené těstoviny a na ně položíme maso.

Porce: 2 - 3

Osmanské kuře

21. dubna 2015 v 7:07 | Jana H. |  Kuřecí maso


2 kuřecí stehna nebo 6 kuřecích křidýlek
250 g bílého jogurtu
2 lžíce osmanského koření
olej
sůl
1 lžíce zelených bylinek

Do jogurtu dáme osmanské koření, lžíci oleje a promícháme. Kuře osolíme, potřeme jogurtovou směsí, položíme na olej , podlijeme troškou vodou, přikryjeme alobalem nebo horním dílem a dáme do vyhřáté trouby péct .Před dokončením alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Upečené kuře posypeme najemno nakrájenými bylinkami.

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Porce: 2

Bramborové placky plněné kysaným zelím

9. dubna 2015 v 7:30 | Jana H. |  Levné pokrmy



Placky:
500 g brambor
hladká mouka podle potřeby
1 vajíčko
sůl
olej na smažení

Náplň:
1 malá sklenička kysaného zelí
1 střední cibule
250 g uzeného masa
sůl
pepř
olej

Nejdříve si připravíme náplň. Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, přidáme do směsi a asi 15 minut podusíme, odstavíme a necháme vychladnout.
Uvařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku podle potřeby a vypracujeme hladké těsto. Z těsta odkrajujeme kousky, rozválíme na placky a smažíme na oleji. Usmažené placky plníme náplní, zavineme jako palačinky a podáváme.

Poznámka: kdo chce, může navrch přidat osmaženou cibulku.

Porce: 3 - 4

Asijská zeleninová

9. dubna 2015 v 7:25 | Jana H. |  Polévky


2 mrkve
1 větší petržel
kousek celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
1 feferonka
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
olej
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
400 ml kokosového mléka
zelená petrželka

Na olej dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, celer a feferonku. Osolíme, opepříme a necháme zeleninu restovat dozlatova. Do orestované zeleniny zamícháme hladkou mouku, zalijeme studenou vodou nebo zeleninovým vývarem a asi 15 minut provaříme. Dochutíme sojovou a rybí omáčkou, solí a pepřem. Na závěr vlijeme kokosové mléko, ještě chvilku povaříme. Přidáme zelenou petrželku a podáváme.

Inspirace na internetu.