Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Uzené koleno pečené s rozmarýnem

22. srpna 2014 v 11:50 | Jana H. |  Vepřové maso





1 uzené koleno
trošku oleje


Na marinádu:
1 lžíce obyčejné hořčice
2 lžíce švestkových povidel
4 hřebíčky
špetka skořice
1 lžíce oleje
špetka chilli
1 snítka rozmarýnu

Koleno dáme do vody vařit , ale ne úplně doměkka. Vyndáme z vody a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme marinádu. Do misky si dáme hořčici, povidla, hřebíčky, skořici, chilli, 1 lžíci oleje, pokrájený rozmarýn a promícháme. Touto marinádou potřeme vychladlé koleno a dáme na olej do kastrolku. Podlijeme vývarem z vaření masa. Pečeme zvolna asi hodinku dokud není maso úplně měkké.

Podáváme buď s libovolnými knedlíky nebo bramborami.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama