
2 vepřové kotlety
1 střední cibule
3 loupaná rajčata z plechovky
2 lžíce kaparů
špetka tymiánu
olej
zelená petrželka
hladká mouka
pepř
4 stroužky česneku
1 malá lžička balsamikového octa
Mírně naklepané kotlety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme na rozpálený olej osmažit.
Osmažené kotlety vyjmeme a přendáme na talíř. Do výpeku dáme česnek a necháme olej provonět. Hlídáme aby se nepřipálil. Pak jej vyjmeme a na olej dáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vlijeme rajčata a pomocí vidličky rozmačkáme. Zalijeme asi 200 ml libovolným vývarem nebo vodou, přidáme kotlety, tymián a zvolna dusíme doměkka. Před dokončením vložíme kapary , balsamikový ocet a dodusíme. Na závěr můžeme přidat nasekanou zelenou petrželku. Pár lístečků si necháme na ozdobení.
Poznámka: kdo chce může dochutit cukrem.
Porce: 2
Zdroj: internet