Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Žampiony s balsamikem

2. listopadu 2013 v 14:10 | Jana H. |  Houby


300 g žampionů
2 lžíce cukru
3 lžičky balsamikového octa
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sojové tmavé omáčky
1 malá cibule
sůl
pepř
2 lžíce oleje

Na olej dáme zkaramelizovat cukr, přidáme na osminky nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené žampiony. Malé dáváme celé. Promícháme, aby se karamel nalepil na cibuli a žampiony. Zalijeme balsamikem, přidáme citronovou šťávu, sojovku, pepř, opatrně soli, podlijeme asi 250 ml vody a vaříme doměkka. Vařením se voda zredukuje a vytvoří se hustší sos.
Podáváme s rýží nebo kuskusem.
Poznámka: dochutíme podle své chuti buď cukrem nebo citronovou šťávou.
Porce: 2
Inspirace: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama