Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Králík na víně

20. května 2013 v 17:04 | Jana H. |  Kuřecí maso


1 králičí hřbet
sůl
pepř
2 lžíce oleje
150 g anglické slaniny
1 střední cibule

Marináda:
250 ml bílého vína
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce šťáva z půlky citronu
1 - 2 lžíce cukru

Hřbet omyjeme a očistíme a odstraníme tuk. Ledvinky si dáme stranou. Do kastrolku nalijeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Hřbet rozsekneme na dva díly, osolíme, opepříme ,vložíme k cibuli a necháme zatáhnout. Zalijeme připravenou marinádou, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Po upečení maso vyjmeme, výpek zahustíme asi 1 lžičkou hladké mouky, podlijeme trošku vodou a provaříme. Aby byl výpek hladký, rozmixujeme ponorným mixerem.

Marinádu připravíme tak, že do hrnečku nalijeme víno, přidáme hořčici, cukr a šťávu z citronu a promícháme. Pokud nás netlačí čas, můžeme neosoleného králíka naložit do marinády přes noc. Pak postupujeme stejně.

Poznámka: ledvinky jsem zabalila do anglické slaniny a dala péct spolu se hřbetem.

Porce: 2
Inspirace na internetu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama