Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Srnčí Wellington

10. března 2013 v 20:26 | Jana H. |  Zvěřina

400 g srnčí panenky
250 g žampionů
1 vrchovatá lžíce petrželky
200g anglické slaniny nebo šunky
sůl
pepř
1 listové těsto
olej
vajíčko na potření

Panenku rozdělíme na dva díly. Odblaněné a očištěné díly panenky osolíme a opepříme. Dáme na rozpálený olej a necháme zatáhnout ze všech stran. Pak přendáme na talíř. Do výpeku dáme oloupané, nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a chvilku podusíme . Přendáme do nádoby spolu s petrželkou a ponorným mixerem rozmixujeme.
Půlku listového těsta rozválíme na plátek asi 25 cm x 25 cm, poklademe slaninou nebo šunkou, na ni lžící rozetřeme rozmixované žampiony, položíme vychladlou panenku a zavineme. Přebytečné těsto odřízneme a ze zbytků můžeme ozdobit vršek zavinuté panenky. To samé uděláme i s druhou panenkou. Vložíme do pekáčku, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby péct spojem dolů. Troubu ( horkovduch) jsem měla předehřátou na 170° C, a asi po deseti minách jsem teplotu snížila na 160° C . Pekla jsem asi 35 minut . Musíme se řídit velkostí panenky.
Porce: 2
Zdroj: internet
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Pavla Pavla | Web | 13. března 2013 v 0:57 | Reagovat

To vypadá moc pěkně. Hned bych si to dala :) Ale srnčí panenku nikde neseženu..

2 Iva Iva | Web | 15. března 2013 v 19:17 | Reagovat

Jani, děláš mi chutě se srnčím. :-D Toto musela být lahůdka. :-P  :-)

3 Jana H. Jana H. | 15. března 2013 v 20:13 | Reagovat

Děvčata, fakt to bylo výborné. Zvěřinu jsem dostávala, ale myslím, že je konec. Smůla. :-P :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama