Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí oháňka na divoko

5. března 2013 v 17:39 | Jana H. |  Hovězí maso


1 hovězí oháňka
2 menší mrkve
1 menší petržel
kousek celeru
1 střední cibule
½ citronu
sůl
olej
1 lžička koření na divočinu
1 lžička citronového pepře
100 ml smetany
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
větvička rozmarýnu

Na rozpálený olej dáme osmažit na díly nasekanou oháňku. Když je pěkně osmažená, přendáme na talíř a na olej dáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer, nové koření , větvičku rozmarýnu a bobkový list. Restujeme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli , na kolečka nakrájený citron a ještě chvilku restujeme. Vložíme osmaženou oháňku, zalijeme vodou, přidáme sůl, citronový pepř a koření na divočinu vaříme pomalým varem asi 2,5 hodiny. Když je oháňka měkká, vyjmeme i s citronem a ještě za tepla obereme maso .Zeleninu rozmixujeme nahrubo, aby v omáčce byly malinké kousky zeleniny. Zalijeme smetanou a chvilku povaříme. Pokud je omáčka řidší, zahustíme moukou smíchanou se smetanou. Dochutíme podle svých chutí.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama