Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřové srdíčko na divoko

28. září 2012 v 15:16 | Jana H. |  Vnitřnosti

2 vepřová srdíčka
1 větší mrkev
1 střední celer
1 střední cibule
1 lžíce čerstvého zázvoru
1 lžička koření Divočina
50 g špeku
sůl
bobkový list
nové koření
pepř
kousek másla
100 ml smetany nebo šlehačky
hladká mouka na zahuštění
ocet kdo chce
špetka cukru

Nejdříve si dáme vařit očištěná a odblaněná srdíčka. Vodu trošku osolíme a vaříme doměkka. Do kastrolku si dáme na malé kostičky nakrájený špek . Na rozškvařený špek dáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a restujeme . Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a ještě chvilku restujeme. Na konec přidáme najemno nakrájený zázvor, koření Divočina, 1 lžíci hladké mouky, promícháme, zalijeme vývarem ze srdíček a přivedeme k varu. Provaříme asi 10 minut. Odstavíme a směs rozmixujeme. Zalijeme smetanou nebo šlehačkou, přidáme pár kapek octa a cukru. Popřípadě dochutíme podle své chutě.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Porce: 2 - 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama