Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pajšl z vepřového srdíčka

22. května 2012 v 16:10 | Jana H. |  Vnitřnosti

1 vepřové srdíčko
1 vepřový jazyk
sůl
celý pepř
bobkový list
nové koření
tymián
ocet
cukr
½ citronu
kousek másla
1 smetana a hladká mouka na zahuštění

Srdíčko očistíme a dáme vařit spolu s jazykem. Přidáme celou cibuli, sůl, bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř, ½ omytého citronu, trošku octa a vaříme doměkka. Rychleji je uvařeno v tlakovém hrnci. Po uvaření jazyk vložíme do studené vody a oloupeme blánu. Obojí pak nakrájíme na kostičky. Do kastrolku dáme kousek másla, přidáme asi 2 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme přeceděným vývarem , přidáme nakrájené maso a chvilku povaříme. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku povaříme.
Dochutíme podle svých chutí.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Porce : 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama