Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pikantní vepřová játra

10. dubna 2012 v 8:06 | Jana H. |  Vnitřnosti

400 g vepřových jater
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného zázvoru
½ lžičky pepře
1 lžíce krémžské hořčice
sůl
2 lžíce sojové omáčky
olej
1 vrchovatá lžíce zakysané smetany

Játra omyjeme, nakrájíme na nudličky a dáme na pánev s olejem spolu s najemno nakrájenou cibulí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, pepř a nejprve dusíme ve vlastní šťávě, po chvilce podlijeme trošku vodou a dusíme doměkka. Měkká játra zakapeme sojovou omáčkou, přidáme hořčici, osolíme, zamícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát.
Podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.
Porce: 2 - 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | Web | 10. dubna 2012 v 10:56 | Reagovat

Jani, tak to by si dal manžel se synem. Já vnitřnosti vůbec nejím a když dělám játra tak ani neochutnám. Dochutit si je musí manžel. [:tired:]

2 Jana H. Jana H. | 10. dubna 2012 v 12:49 | Reagovat

Zdeni, já vím, že na ty vnitřnosti ty nejsi. Třeba manžel si je dá. :-D

3 Barnabášek Barnabášek | 11. dubna 2012 v 14:33 | Reagovat

Mňam ;-)

4 Iva Iva | E-mail | Web | 12. dubna 2012 v 21:50 | Reagovat

Jani, játra mám ráda, ale rodina je nemusí. Recept je zajímavý. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama