Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Karamelové zelí

15. dubna 2012 v 14:47 | Jana H. |  Ostatní


1 sklenice kysaného zelí
1 střední cibule
asi 3 lžíce krystalového cukru
asi 2 lžíce oleje
sůl
kmín

Do kastrůlku nalijeme olej,přisypeme cukr a mícháme tak dlouho, dokud se nám neudělá karamel. Pozor nespálit.



Zelí slijeme a nálev si dáme stranou. Nevyléváme. Na hotový karamel dáme na kostičky nakrájenou cibuli a promícháme. Vložíme okapané, pokrájené zelí, přidáme kmín, promícháme a trošku podlijeme slitým nálevem. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Podle potřeby podléváme nálevem. Na konec dochutíme podle potřeby solí popřípadě octem, pokud by bylo zelí moc sladké.
Poznámka: pokud bychom chtěli vařit ze sladkého zelí, postup je stejný jen podléváme vodou a na konec okyselíme octem podle chuti.
Zdroj: inetrnet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama