Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Čabraka

23. dubna 2012 v 16:17 | Jana H. |  Polévky

1000 g uzených kostí nebo uzené koleno
4 brambory
1 střední mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 velká sklenice kysaného zelí
1 plechovka fazolí
2 hrsti sušených hub
200 ml zakysané smetany nebo smetany na vaření
bobkový list
4 kuličky jalovce
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře nebo ½ lžičky mletého olej
1 lžička majoránky

Na olej dáme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory , na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme chvilku restovat. Přidáme pokrájené zelí i s nálevem, všechno koření, houby, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přendáme na talíř, maso obereme a vložíme zpátky do polévky. Přidáme okapané fazole, majorínku a prohřejeme. Na závěr zamícháme smetanu a podle potřeby dochutíme solí.
Poznámka: v původním receptu je pouze uzené koleno, ale já jsem použila uzené kosti a místo zakysané smetany jsem dala smetanu na vaření. Pokud by byla polévka řidší, můžete zahustit hladkou moukou, ale myslím, že není potřeba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama