
500 g kuřecího masa
Marináda:
2 lžíce krémžské hořčice
libovolné pikantní koření
1 lžička sambal oelek
2 lžíce tmavé sojové omáčky
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
sůl
1 lžička čerstvého zázvoru
1 střední cibule
Do misky dáme na nudličky nakrájené maso. Přidáme hořčici, zvolené koření, sambal oelek, sojovou omáčku, česnek nakrájený na plátky a olej. Pořádně promícháme , přikryjeme folií a dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc. Na rozpálenou pánev dáme masovou směs a chvilku restujeme, než se maso zatáhne. Potom přidáme na osminky nakrájenou cibuli a nakrájený zázvor, přikryjeme a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Podle potřeby můžeme podlít vodou, pokud chceme víc šťávy a dusíme doměkka.. Na závěr opatrně osolíme, sojová omáčka je slaná dost.
Podáváme s rýží.
Porce: 2 - 3