Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Jelen na mrkvi a celeru

10. února 2012 v 20:39 | Jana H. |  Zvěřina

2 plátky jelena
sůl
1 střední cibule
pepř
3 hřebíčky
½ lžičky mletého nového koření
3 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
1 větší mrkev
2 lžíce řapíkatého celeru nebo 1 lžíce bulvy celeru
olej
plátek másla

Plátky vložíme do misky. Přidáme na plátky nakrájený česnek, hřebíček, nové koření, tymián, pepř, zalijeme olejem a dáme na 24 hodin do ledničky. Druhý den rozpálíme pánev a maso na ni vyklopíme. Necháme zatáhnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Až se směs začne přichytávat na pánev, podlijeme trošku vodou. Pak podle potřeby podléváme. Před dokončením přidáme na slabé plátky nakrájenou mrkev a celer a necháme dodusit doměkka. Přidáme plátek másla, který sos trošku zahustí a odstavíme.
Podáváme s bramborovými špalíčky nebo klasickým bramborovým knedlíkem apod.
Porce: 2
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 11. února 2012 v 20:34 | Reagovat

Jani, tak to bych si dala. Budu muset zajet do Prahy, tam se dá jelen koupit. :-D  ;-)

2 Jana H. Jana H. | 11. února 2012 v 20:41 | Reagovat

Ivo, rozdělala bych se, ale taky ho dostávám. :-D :-D  :-P Zvěřinu mám ráda. :-)

3 zdena1028 zdena1028 | Web | 12. února 2012 v 15:00 | Reagovat

Jani, já maso jím, ale obejdu se bez něj. Zvěřinu nejím vůbec. :-( Jinak na talíři to vypadá moc pěkně. :-)Mám ráda sladkosti, ale teď po vánocích se musím krotit. [:tired:]

4 Jana H. Jana H. | 12. února 2012 v 16:40 | Reagovat

Zdeni, já jsem masožravec, mám ráda pikantní a ostrá jídla. Sladké moc nemusím. Jo ty Vánoce. :-D

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama