Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Jelen na mrkvi a celeru

10. února 2012 v 20:39 | Jana H. |  Zvěřina

2 plátky jelena
sůl
1 střední cibule
pepř
3 hřebíčky
½ lžičky mletého nového koření
3 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
1 větší mrkev
2 lžíce řapíkatého celeru nebo 1 lžíce bulvy celeru
olej
plátek másla

Plátky vložíme do misky. Přidáme na plátky nakrájený česnek, hřebíček, nové koření, tymián, pepř, zalijeme olejem a dáme na 24 hodin do ledničky. Druhý den rozpálíme pánev a maso na ni vyklopíme. Necháme zatáhnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Až se směs začne přichytávat na pánev, podlijeme trošku vodou. Pak podle potřeby podléváme. Před dokončením přidáme na slabé plátky nakrájenou mrkev a celer a necháme dodusit doměkka. Přidáme plátek másla, který sos trošku zahustí a odstavíme.
Podáváme s bramborovými špalíčky nebo klasickým bramborovým knedlíkem apod.
Porce: 2
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 11. února 2012 v 20:34 | Reagovat

Jani, tak to bych si dala. Budu muset zajet do Prahy, tam se dá jelen koupit. :-D  ;-)

2 Jana H. Jana H. | 11. února 2012 v 20:41 | Reagovat

Ivo, rozdělala bych se, ale taky ho dostávám. :-D :-D  :-P Zvěřinu mám ráda. :-)

3 zdena1028 zdena1028 | Web | 12. února 2012 v 15:00 | Reagovat

Jani, já maso jím, ale obejdu se bez něj. Zvěřinu nejím vůbec. :-( Jinak na talíři to vypadá moc pěkně. :-)Mám ráda sladkosti, ale teď po vánocích se musím krotit. [:tired:]

4 Jana H. Jana H. | 12. února 2012 v 16:40 | Reagovat

Zdeni, já jsem masožravec, mám ráda pikantní a ostrá jídla. Sladké moc nemusím. Jo ty Vánoce. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama