Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřová roláda s drůbežími játry

1. ledna 2012 v 19:09 | Jana H. |  Vepřové maso

750 g vepřového plátu masa
( může být i libový bůček)
350 g drůbežích jater
1 cibule
pepř
sůl
kmín
olej

Nejprve si dáme na olej očištěná játra a na kostičky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Nemusíme dlouho a necháme vychladnout.
Plát masa naklepeme, zlehka osolíme a poklademe vychladlými játry. Opatrně zarolujeme a převážeme provázkem. Roládu opatrně ještě osolíme a okmínujeme a dáme na olej do pekáčku. Podlijeme vodou nebo vývarem a chvilku podusíme na plotně. Potom přendáme do trouby a pečeme dozlatova asi 1 hodinu, ale to záleží na mase.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama