Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřová roláda s drůbežími játry

1. ledna 2012 v 19:09 | Jana H. |  Vepřové maso

750 g vepřového plátu masa
( může být i libový bůček)
350 g drůbežích jater
1 cibule
pepř
sůl
kmín
olej

Nejprve si dáme na olej očištěná játra a na kostičky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Nemusíme dlouho a necháme vychladnout.
Plát masa naklepeme, zlehka osolíme a poklademe vychladlými játry. Opatrně zarolujeme a převážeme provázkem. Roládu opatrně ještě osolíme a okmínujeme a dáme na olej do pekáčku. Podlijeme vodou nebo vývarem a chvilku podusíme na plotně. Potom přendáme do trouby a pečeme dozlatova asi 1 hodinu, ale to záleží na mase.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Porce: 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama