Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Bramborová musaka

7. ledna 2012 v 11:54 | Jana H. |  Mleté maso

600 g brambor
500 g mletého masa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
sůl
pepř
1 malá lžička adžiky
2 lžíce zelené petrželky
olej
Bešamel:
2 plátky másla
asi 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby

Nejdříve si dáme na olej na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, na plátky nakrájený česnek,osolíme, opepříme, posypeme adžikou . Směs mícháme , aby se nám nedělaly z masa kuličky. Trošku podlijeme vodou a dusíme, až se voda vydusí a směs je sypká. Asi v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájené papriky. Odstavíme, vmícháme petrželku a necháme vychladnout. Mezi tím si oloupeme brambory a nakrájíme na velmi slabé plátky.
Na pánev si dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme. Za stálého míchání přiléváme tolik mléka , aby bešamel byl hustší než těstíčko na palačinky. Osolíme, opepříme a vaříme asi 10 - 15 minut, pak odstavíme.
Zapékací misku jemně vymažeme máslem a skládáme, nejprve brambory osolíme, opepříme, rozetřeme masovou směs, na naneseme bešamel, zbytek brambor a bešamel.
Já jsem přikryla alobalem, aby se mi bešamel nespálil. Před dokončením jsem ho odstranila do dopekla .
Zapékáme asi 50 - 60 minut.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | E-mail | Web | 7. ledna 2012 v 20:39 | Reagovat

:-) Tak na tohle bych se nechala pozvat. Zatím mám v blogu květákovou musaku, ale chystám se na pravou z lilku. Ta je také dobrota. :-D

2 Alis Alis | Web | 8. ledna 2012 v 9:07 | Reagovat

Ahoj Jani, tak musaku tu já mám taky moc ráda :-)  ;-)

3 Jana H. Jana H. | 8. ledna 2012 v 9:38 | Reagovat

Ahojky děvčata, Ivo počkám na tu lilkovou. Lilek mi zrovna není moc sympatický připadá mi mdlý a bez chuti. Ale počkám, třeba taky zkusím.
Alis, moc mi chutnala, já jsem bramborová, takže co je z brambor je u mne vítané. :-P

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama