Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Trhané hovězí maso na rozmarýnu

26. října 2011 v 11:11 | Jana H. |  Hovězí maso

500 g vařeného předního hovězího masa
z polévky
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
špetka rozmarýnu
bobkový list
1 cibule
100 ml červeného vína
kousek másla
sůl
pepř
2 lžíce zakysané smetany

Uvařené maso natrháme na kousky. Na kousek másla dáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a restujeme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn , zarestujeme, přilijeme víno a necháme dusit doměkka. Podušenou směs osolíme a opepříme. Na konec buď prolisujeme přes cedník nebo , jako já, rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a podle potřeby dochutíme. Vložíme natrhané maso a necháme prohřát.
Kdo chce, může přidat pár kapek citrónové šťávy.
Poznámka: uvařené maso se nemusí pouze vracet zpátky do polévky, ale můžeme z něho uvařit i druhý chod s bramborami.
Porce: 2 - 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama