Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Jelení po cikánsku

14. října 2011 v 20:31 | Jana H. |  Zvěřina

650 g jeleního masa
2 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1 velké lečo
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
200 ml smetany
hladká mouky na zahuštění
olej a kousek másla

Do kastrolku nalijeme olej a přidáme kousek másla. Necháme rozpustit, vložíme maso a necháme orestovat, aby se pěkně zatáhlo. Pak přidáme na kostičky nakrájené cibule, na plátky nakrájený česnek, mletou papriku, pepř, bobkový list, nové koření. Maso i směs osolíme, podlijeme trošku vodou a dusíme. Podle potřeby podléváme. Asi v polovině dušení vyklepneme celou sklenici leča k masu, přivedeme znovu k varu a dusíme doměkka. Vyjmeme maso a přendáme ho na talíř. Asi ve 150 ml vody rozmícháme hladkou mouku, zavaříme do omáčky a za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Na závěr vlijeme smetanu, necháme chvilku probublat a podle potřeby dochutíme.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem nebo noky.
Porce: 3 - 4
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. října 2011 v 22:12 | Reagovat

:-) Mňam. Já chci také jelena :-P

2 Jana H. Jana H. | 15. října 2011 v 12:57 | Reagovat

Ivo, zdroj vysychá. Je to špatné. :D

3 Alis Alis | Web | 15. října 2011 v 14:13 | Reagovat

Taky bych si dala :-)  :-)

4 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 15. října 2011 v 19:25 | Reagovat

:-) Jani, musíš uhnat jiného hajného. :D

5 Jana H. Jana H. | 15. října 2011 v 19:55 | Reagovat

Ivo, tak já se tedy pokusím nějakého uhnat. :-P  :-D  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama