Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Segedín z kuřete

1. září 2011 v 20:10 | Jana H. |  Kuřecí maso

3 kuřecí stehýnka
1 sáček kysaného zelí
2 střední cibule
mletá paprika
pepř
sůl
olej
bobkový list
1 smetana na vaření (250 ml)
150 ml mléka
hladká mouka na zahuštění

Stehýnka omyjeme, osušíme a dáme na olej osmažit. Osmažené vyndáme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, opepříme, trošku osolíme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list ,vložíme zpátky stehýnka a dusíme doměkka.
Do druhého hrníčku si dáme vařit pokrájené zelí. Kdo nechce aby guláš byl kyselejší, nálev scedí a zelí propláchne. Vaříme asi 20 minut, pak zelí scedíme a necháme okapat. Měkké maso vyndáme na talíř, obereme od kostí, pokrájíme na větší kousky a vložíme zpátky do omáčky. Přidáme scezené zelí a zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku. Na konec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Popřípadě dochutíme solí..
Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 2. září 2011 v 12:04 | Reagovat

Moc dobrý oběd!! Dělám  to podobně, akorát nepřidávám bobkový list. :-)
Alis, http://jedlikovo-vareni.blog.cz/

2 Jana H. Jana H. | 2. září 2011 v 12:58 | Reagovat

Alis, já do segedínského dávám vždycky, i do vepřového. Ale to jen jako malou poznámku. A že je dobrý? :-D

3 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 2. září 2011 v 20:53 | Reagovat

:-) Segedín u nás je v oblibě. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama