Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Nakládaná Niva

30. září 2011 v 20:25 | Jana H. |  Ostatní

Měla jsem:
420 g Nivy
130 g balkánského sýra
4 střední cibule
2 lžičky feferonkové pasty
bobkový list
asi 10 kuliček celého pepře
asi 10 kuliček nového koření
1000 ml oleje ( já slunečnicový)

Sýry nakrájíme na kostičky asi 3 x 2 cm. Cibuli rozkrájíme na kolečka nebo půlkolečka a dáme do misky k sýrům.

Přidáme ostatní ingredience feferonkovou pastu , nové koření, pepř a bobkový list. Zalijeme olejem, promícháme a plníme do sklenic.
Měla jsem plný jeden kbelíček od 1 kg salátu a ještě menší misku.
Podáváme s pečivem.
Porce: 5 - 6
Poznámka: necháme naložené 7 - 8 dní, aby se sýry pěkně rozležely. Chutnala jsem za tři dny a nebylo to ono. Opravdu vydržet a nechat uležet.
Zdroj: www.ekucharka.net , kategorie slané - nakládané pochoutky, autorka Janina S. Autorce bych chtěla poděkovat za vynikající pochoutku. Recept jsem si mírně upravila.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama