Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Divočák s provensálským kořením

12. srpna 2011 v 15:40 | Jana H. |  Zvěřina
500 g divočáka
100 g anglické slaniny
1 lžička provensálského koření
1 střední cibule
sůl
pepř
oříšek másla a trošku polohrubé mouky
olej
200 ml červeného vína

Divočáka odblaníme, ostrým nožem uděláme otvory a prošpikujeme anglickou slaninou. Do misky nalijeme trošku oleje, červené víno a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Maso posypeme kořením , vložíme do marinády a marinujeme i 48 hodin. Nesolíme.
Po uplynutí doby, maso osolíme, přendáme do kastrůlku a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou, ale ne moc jen tak, aby se vytvořil sos a cibule se rozvařila. Když je maso měkké, do oříšku másla zapracujeme polohrubou mouku, přidáme do sosu a chvilku povaříme. Máslo s moukou nám sos zahustí a zjemní.
Podáváme s bramborami, noky nebo s jemným knedlíkem.
Porce: 2 - 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barnabášek Barnabášek | 12. srpna 2011 v 18:05 | Reagovat

...mňam ;-)

2 verka123 verka123 | 12. srpna 2011 v 18:09 | Reagovat

Jani to je dráždění, hmm, to se mě líbí moc i ta příloha. :-)

3 Barnabášek Barnabášek | 13. srpna 2011 v 21:13 | Reagovat

;-)

4 jedlikovo-vareni jedlikovo-vareni | 14. srpna 2011 v 16:44 | Reagovat

to musí být úžasná dobrota!! Stojí za vyzkoušení!!!

5 Barnabášek Barnabášek | 16. srpna 2011 v 6:23 | Reagovat

Janě H. nejdou vkládat příspěvky, snad to už odpoledne půjde :-|

6 Jana H. Jana H. | 16. srpna 2011 v 16:46 | Reagovat

Alis, moc děkuji za pochvalu. Přeji, aby se i Vám dařilo. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama