Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



DIA bavorské vdolečky

27. července 2011 v 18:29 | Jana H. |  Moučníky
500 g polohrubé mouky
asi 200 ml mléka nebo podle potřeby
sušené kvasnice na 500 g mouky
1 lžička citrónové kůry
8 tabletek sacharínu
2 žloutky
50 g Hery
špetky soli
olej na smažení
povidla, šlehačka nebo šlehaný tvaroh

Nejdříve si dáme rozpustit Heru, aby nebyla horká. Do mouky dáme sůl, kvasnice, nalijeme vlahou Heru, žloutky a teplé mléko, ne horké.Přidáme rum a citrónovou šťávu a vypracujeme hladké těsto. Já pomocí hnětače. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí si na vále rozválíme placku silnou asi 1,5 cm a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Na jedné straně promáčkneme důlek a necháme ještě chvilku kynout. Do kastrůlku nalijeme vyšší vrstvu oleje. Do rozpáleného oleje klademe vykynuté vdolečky důlkem dolů. Po osmažení jedné strany obrátíme a dosmažíme. Přendáme na papírovou utěrku nebo na mřížku , aby olej okapal. Do důlku dáme pomocí lžičky povidla a na dozdobíme šlehačkou nebo šlehaným tvarohem.
Z těsta se dají dělat různé tvary.
Zdroj: www.ekucharka.net., upraveno pro diabetiky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miška* Miška* | E-mail | Web | 27. července 2011 v 18:30 | Reagovat

mňamkáá!:D

2 Jenny Jenny | Web | 27. července 2011 v 18:31 | Reagovat

Ahoj hlásneš za mňa ako Jenny-čierna?
http://dulcenocqa.blog.cz/1107/5-kolo-sonfarba#comments

Neber to ako reklamu!Rada oplatím

PS:mňamy

3 Barnabášek Barnabášek | 28. července 2011 v 6:20 | Reagovat

Mňááám ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama