Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Mleté koule se zelím a bramborami

21. června 2011 v 16:18 | Jana H. |  Mleté maso
Na koule:
500 g mletého masa
1 vajíčko
pepř
majoránka
trošku mléka
sůl
strouhanka na zahuštění

750 g syrových brambor
grilovací koření na zeleninu

½ hlávky nového zelí
sůl
kmín
200 ml šlehačky nebo smetany

Do mletého masa přidáme všechny suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Necháme chvilku odpočinout.
Mezi tím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky a zelí nakrájíme na nudličky.
Do zapékací mísy narovnáme nakrájené brambory osolíme a okořeníme. Na ně rozprostřeme zelí, osolíme, okmínujeme a přidáme koule. Zalijeme šlehačkou, přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct. Pečeme doměkka. Těsně před dokončením alobal odstraníme a necháme dopéct.
Porce: 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barnabášek Barnabášek | 22. června 2011 v 6:18 | Reagovat

Mňam ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama