Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Uzené koleno na cibuli

12. května 2011 v 14:57 | Jana H. |  Vepřové maso
1 zadní uzené koleno
2 - 3 větší cibule
4 - 5 stroužků česneku
1 lžička hladké mouky
pepř
sůl
olej nebo sádlo

Koleno dáme uvařit doměkka. Z vývaru budeme mít dobrou polévku. Do pekáčku dáme trošku oleje nebo sádla. Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do pekáčku restovat. Restujeme dokud není cibule hnědá. Pozor, nespálit. Potom přidáme uvařené koleno, pokrájený česnek na plátky, opepříme,
osolíme , podlijeme vývarem a dáme do trouby péct, aby byla kůrčička opečená. Upečené koleno vyjmeme, do výpeku dáme lžičku hladké mouky, podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Pokud je potřeba, osolíme. Koleno vykostíme a podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím nebo bramborovou kaší a špenátem.
Porce: podle velikosti kolena, já měla 5 porcí.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Věruše Věruše | E-mail | 17. května 2011 v 9:35 | Reagovat

Ahoj Jani, tak to byly přímo vepřové hody, to jsi mě zase nalákala. To muselo být dobrý. Jedu si koupit koleno, plecko mám ze zabijačky, tak už vím co budu dělat za dobrůtky. Maso je holt maso. ;-)  :D

2 Jana H. Jana H. | 17. května 2011 v 13:33 | Reagovat

Věruško, nepřežeň to, je to syté. :-D , znáš ty následky. Ale jen na okraj, nevařila jsem najednou, ale postupně, to bych nevydržela. :-D  :-P  [:tired:]

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama