Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Chřestový krém

29. května 2011 v 21:08 | Jana H. |  Polévky

250 g chřestu
1 menší cibule
olej
1 zeleninová bujónová kostka
200 ml smetany
hladká mouka na zahuštění
libeček
sůl
pepř

S masovými knedlíčky:
200 g mletého masa
1 malá cibule
sůl
pepř
1 vajíčko
strouhanka na zahuštění

Na olej dáme na malé kostičky nakrájenou cibulku, na menší kousky nakrájený chřest a necháme restovat. Pak přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme asi 1,5l vodou, přidáme bujónovu kostku a přivedeme k varu. Mezi tím si připravíme masové kuličky. Smícháme maso a ostatní ingredience a uděláme si malé kuličky. Dáme do hrnce s polévkou a vaříme asi 20 minut. Když jsou knedlíčky měkké, přendáme je na talíř. Uvařený chřest rozmixujeme ponorným mixerem. Vložíme zpátky knedlíčky, zalijeme smetanou , osolíme, přidáme pepř a libeček.

S celestýnskými nudlemi
Postup vaření stejný, jen na závěr přidáme celestýnské nudle.
Recept na nudle je v kategorii ostatní.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama