Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Utopenci v aspiku

15. dubna 2011 v 8:01 | Jana H. |  Ostatní


500 g kabanosu
1 sklenička Kunovjanky
1 malá cibule
2 sladkokyselé okruky
želatina na asi 500 ml vody
Na nálev:
voda, ocet, sůl

Kabanos oloupeme a hustě propícháme vidličkou. Svaříme vodu, ocet, sůl a necháme vychladnout. Do vychladlého nálevu vložíme kabanos a necháme asi tři dny marinovat, aby nasáknul.

Na želatinu si dáme do odměrky vodu, slitý nálev z Kunovjanky, ocet, sůl,cukr a promícháme. Když se cukr a sůl rozpustí, ochutnáme jestli nám kyselost nálevu vyhovuje.Popřípadě doplníme vodou do požadovaného množství vody. Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu. Do misky dáme Kunovjanku, na kostičky nakrájenou cibuli a okurky. Zalijeme hotovou želatinou a promícháme. Do formy dáme kabanos , přidáme zeleninovou směs a necháme vychladnout. Potom dáme do ledničky, aby želatina ztuhla.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama