Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Soljanka

30. března 2011 v 15:31 | Jana H.
300 g předního hovězího masa
1 větší cibule
1 malý rajský protlak
1 stroužek česneku
2 - kusy sterilované okurky
sůl
olej
špetka pepře
1 kostka zeleninového bujónu
zelená petrželka
zakysaná smetana

Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Necháme restovat ve vlastní šťávě. Pak přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, rajský protlak, bujónovou kostku, podlijeme asi 1 l vody a necháme dusit. Asi v polovině dušení přidáme na nudličky nakrájené okurky a dodusíme doměkka. Pokud je vody málo, dolijeme do požadovaného množství.
Na závěr polévku podle potřeby dochutíme. Nandáme na talíř a ozdobíme zakysanou smetanou a petrželkou. Podáváme s pečivem.
Z uvedeného množství jsem měla asi 2 l polévky.
Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama