Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Krůtí stehno s česnekem

5. března 2011 v 16:43 | Jana H. |  Kuřecí maso
1 vykostěné krůtí stehno
asi 8 stroužků česneku
kmín
sůl
polovina párku
trošku másla

Stehno omyjeme a osušíme. Ostrým nožem děláme otvory, do kterých zasuneme stroužek česneku a na čtvrtinu nakrájený párek. Celé stehno osolíme a okmínujeme, dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo osmažit, aby se nám zatáhlo. Podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Pečeme za podlévání asi 1,5 podle trouby. Po upečení maso vyndáme a do výpeku přidáme 2 lžičky hladké mouky a chvilku restujeme, podlijeme vodou a ještě chvilku povaříme. Vznikne výborný sos na polití přílohy.
Podáváme s knedlíkem a nebo s bramborami.
Porce: podle velikosti stehna
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barnabášek Barnabášek | 6. března 2011 v 10:20 | Reagovat

hmmm, pěkný ;-)

2 Jana H. Jana H. | 6. března 2011 v 10:25 | Reagovat

Bárny, nejen pěkný, hlavně dobrý. :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama