Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Bůček s nádivkou

8. března 2011 v 12:48 | Jana H. |  Vepřové maso
1000 g bůčku
2 rohlíky
100 g měkkého salámu
2 vajíčka
1 lžíce zelené petrželky nebo jarní cibulky
sůl
pepř
kmín

Do bůčku uděláme ostrým nožem kapsu Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, petrželku, na kostičky nakrájený salám, osolíme, opepříme a rukama promícháme tak, aby se nádivka dobře spojila. Lžící nebo rukama plníme kapsu, ale ne úplně do okraje. Nádivka nabude a mohla by vytéct. Opatrně kapsu propícháme párátky nebo se šijeme nití. Celý bůček osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku. Podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Pečeme asi 1,5 hodiny podle velikosti a podle výkonu trouby. Pekla jsem v horkovzdušné troubě. Bůček podle potřeby podléváme výpekem.
Podáváme s knedlíky a zelím nebo jen s bramborami.
Porce: 4 - 5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 9. března 2011 v 10:59 | Reagovat

Jé, to je něco pro mě. :-P

2 Jana H. Jana H. | 9. března 2011 v 12:40 | Reagovat

Já to vím. :-D Věruško, upeč, je to dobrý i stadený. Vím, co máme rády. :-D  :-P  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama