Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kynuté bramborové knedlíky

1. února 2011 v 15:17 | Jana H. |  Ostatní

Kynuté bramborové nedlíky


500 g uvařených brambor
300 g hrubé mouky
125 ml teplého mléka
1 vajíčko
1 rohlík
sůl
špetka cukru
sušené kvasnice na 500 g mouky

Brambory nastrouháme najemno , přidáme vejce a sůl. Do mouky zamícháme kvasnice a trošku cukru a přidáme k bramborám. Rohlík nakrájíme na malé
kostičky a přidáme i s teplým mlékem do směsi Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout 1,5 hodiny. Držela jsem se přesně receptu a těsto bylo tak, jak je uvedeno v receptu. Je trošku řidší než na bramborové knedlíky pouze z brambor a nevykyne jako těsto jen z mouky.
Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky, zabalíme do mokrého ubrousku a dáme na pařáček vařit do páry na 30 - 35 minut, to už podle velikosti knedlíků. Po uplynutí doby vaření, jeden knedlík vyndáme a v půlce ho rozkrojíme. Pokud nebude uvařený, dáme zpátky do páry a ještě minutku vaříme.
Poznámka: z uvedené množství jsem měla dvě šišky. Knedlíky jsou jemné, můžeme je podávat i ke guláši.

Porce: 4 - 5

Zdroj: www.ekucharka.net, kategorie přílohy k hlavnímu jídlu + video. V původním receptu autorka uvádí vaření knedlíků v hrnečkách a také v páře.
Recept jsem si mírně upravila
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 miro-smajda-daily miro-smajda-daily | Web | 1. února 2011 v 15:21 | Reagovat

:)

2 Míša :)) Míša :)) | Web | 1. února 2011 v 15:22 | Reagovat

Moc moc moc krásnej blog a zajímavěj design :) Chválím ;)

3 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | 1. února 2011 v 21:11 | Reagovat

:D Jani, koukala jsem na ně už v ekucharce, také je musím zkusit. :-D

4 Jana H. Jana H. | 2. února 2011 v 6:11 | Reagovat

Ivo, jsou výborné, Ivance se moc povedly. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama