Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Krupicový nákyp

18. února 2011 v 10:15 | Jana H. |  Moučníky

Krupicový nákyp

                                                                                                            
Krupicový nákyp
1000 ml mléka
250 ml dětské krupice
špetka soli
125 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
libovolné ovoce

Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a necháme ohřát. Když je horké, ale ne vařící, přisypáváme pomalu za stálého míchání krupici a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z ohně, zamícháme máslo a cukr a necháme vychladnout. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.  Do vychladlé kaše přidáme žloutky, sníh a zlehka promícháme.
Do vysypané a vymazané zapékací misky dáme polovinu hmoty, poklademe libovolným ovocem, přikryjeme druhou polovinou hmoty. Pečeme při 150 stupních v horkovzdušné troubě dozlatova asi 35 minut.
Podáváme teplé jako hlavní pokrm nebo studené jako moučník. Dobrý je politý rozmačkanými jahodami.
Zdroj.www.mamincinyrecepty.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama