Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Guláš z jelena

14. února 2011 v 15:51 | Jana H. |  Zvěřina

Guláš z jelena

                                                                                                            
Guláš z jelena
600 g jeleního masa
1 velká cibule
1 malý rajský protlak
1 lžička červené papriky
½ lžičky koření na divočinu
½ lžičky tymiánu
150 ml červeného vína
1 krajíc chleba
sůl
pepř
1 lžíce sádla

Na sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli a maso. Necháme zarestovat, přidáme koření, rajský protlak, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.Když je maso měkké, necháme vydusit na tuk, přidáme rozdrobený chléb, podlijeme požadovaným množstvím vody. Chleba necháme za stálého míchání rozdusit, aby nebyly v guláši hrudky a nepřipálil se. Dochutíme solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovým nebo chlebem
Porce: 3 - 4.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 maruška maruška | E-mail | 14. února 2011 v 19:50 | Reagovat

:-D Jani kde jsi uštvala jelena???cha,cha.Zvěřinu můžu vždycky. :-D

2 Jana H. Jana H. | 14. února 2011 v 21:29 | Reagovat

Maruško, uštvala jsem mladé. Od nich dostávám , mají nějaký zdroj. :-P  :-D

3 babciny-recepty babciny-recepty | 15. února 2011 v 7:37 | Reagovat

:-) Já nemohu nikoho uštvat. :-(

4 verka123 verka123 | 15. února 2011 v 8:10 | Reagovat

Budu muset chodit do toho lesa ještě víc, třeba taky nějakého jelena uštvu, nebo naštvu hajnýho. ;-)

5 Jana H. Jana H. | 16. února 2011 v 13:09 | Reagovat

Hajnýho uštvi , to bude nejlepší. :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama